Marjon van Dooren

Marjon van Dooren

Marjon van Dooren, docente yoga voor zwangeren.

Al meer dan 30 jaar is mijn leven verbonden met zwangere vrouwen.

Toen ik in 1985 als verpleegkundige op de verloskamers in het Elisabeth ziekenhuis begon heeft het werken met zwangeren mijn interesses alleen maar versterkt. Het is fantastisch om iedere keer weer getuige te mogen zijn van de geboorte van een kind en dat ik er voor de ouders kan zijn op een van de belangrijkste momenten van hun leven.

Begeleiding en vertrouwen geven om de bevalling zo goed mogelijk te laten verlopen, oog hebbende voor moeder, vader en kind.


Na 45 jaar in de zorg gewerkt te hebben is het mooi geweest en ben ik in oktober 2022 met flex-pensioen gegaan. Het waren 37 fantastische jaren op de verloskamers van het Elisabeth ziekenhuis. Al die verschillende begeleidingen tijdens de bevalling van al die verschillende stellen, het was iedere keer bijzonder daar onderdeel van te mogen zijn. Dat zal ik altijd in mijn hart bewaren.

Hatha yoga was al langer in mijn leven, mijn toenmalige Yoga leraar Hans ’t Hart stimuleerde mij de opleiding docente yoga voor zwangeren te gaan volgen,  omdat dit de perfecte combinatie zou zijn met mijn beroep als verpleegkundige verloskamers.

In 1992 heb ik de opleiding docente yoga voor zwangeren afgerond terwijl ik op dat moment hoogzwanger was van mijn oudste dochter.

Deze opleiding heb ik gedaan bij Elisabeth Wesseling van UNIDE in Amsterdam
In Februari 1993 ben ik begonnen met lesgeven en inmiddels heb ik al vele jaren op dinsdagavond twee groepen Mijn man en drie kinderen weten niet beter dan dat dinsdagavond mijn vaste yoga avond is.

Ook voor privébegeleiding kun je bij mij terecht.
Heb je last van angsten, traumatische ervaringen of spanningen rondom je zwangerschap en/of bevalling dan is het soms heel goed om eerst een keer alleen te komen zodat we samen kunnen kijken waar de spanning precies ligt.

Niets is belangrijker dan goed voorbereid je bevalling in te gaan, wil je graag meer informatie bel me dan gerust, persoonlijke begeleiding en aandacht staan bij mij hoog in het vaandel.

“Verloskunde is een deel van mijn leven, mijn passie.”