Waarom?

Waarom?

Zwangerschap

Zwangerschap en geboorte zijn cruciale momenten in het leven.

Het is een hele intensieve periode voor jezelf, je partner en je familie,                                                     té belangrijk om er maar even bij stil te staan.

Je moet deze periode volop kunnen beleven. De negen maanden dat je kindje groeit en jij verwachtingsvol uitkijkt naar de uitgerekende datum, is ook een tijd om jezelf heel bewust voor te bereiden op wat komen gaat: de bevalling.

Het kindje ondergaat de overgang van het tijdloze donkere en beschermende leven in de baarmoeder, naar de wereld van individualiteit en licht.

Vertrouwen

Het belangrijkste in deze periode is dat je het met vertrouwen tegemoet kunt zien.
Zonder angst maar ook zonder een ideaalbeeld voor ogen te hebben, maar met extra aandacht voor jou en je baby, weten wat je kunt verwachten.

Tijdens je zwangerschap is het belangrijk veranderingen in je lijf te herkennen en bij je bevalling te weten wat je moet doen, bij jezelf kunnen blijven en na de geboorte, het veranderde leven met je kind.
Probeer steeds een evenwicht te vinden tussen jezelf, je baby en de rest van de wereld.

Bij iedere geboorte wordt ook een moeder geboren.
Al tijdens de zwangerschap kun je het contact met je kind opbouwen.
Leren om je te concentreren op wat je voelt, leren omgaan met de veranderingen in je lijf, maar bovenal, vertrouwen hebben in jezelf.

Yoga voor zwangeren kan daarbij een hulp zijn. De ademhaling, ontspanning en concentratie leren door middel van oefeningen, samen met andere zwangeren. Er wordt extra aandacht gegeven aan het behouden van een goede houding en je krijgt bekkenbodemspieroefeningen, belangrijk voor nà de bevalling.

Partner

Gefeliciteerd! We zijn zwanger!

Je partner is een belangrijke persoon tijdens je zwangerschap en bevalling.
Partnerlessen helpen ook om je samen voor te bereiden op deze belangrijke gebeurtenis.

Om de zes weken is er een partnerles waarin je samen oefeningen doet, en de ademhaling/perstechnieken samen oefent zodat je een goede coach en begeleider bij je hebt met de bevalling, iemand die je vertrouwen geeft.

Tevens hoor je samen meer over “alles” rondom de bevalling. We eindigen met een massage.

“Er wordt ook een moeder geboren”